Op de camping in Appelscha, vlak bij Drenthe

Ontdek het andere Friesland vanaf de camping vlak bij Drenthe

Camping Drenthe

Je zoekt een camping in Drenthe, met rust, natuur om je heen en leuke activiteiten in de regio. Heb je dan wel eens aan een camping bij Appelscha gedacht? In deze regio verblijf je op de grens van Drenthe en Friesland en vind je alles wat je voor een vakantie nodig hebt. Zowel voor echtparen, gezinnen als vriendengroepen!

Rust en natuur bij camping Drenthe

In Appelscha en omgeving zijn er vele campings te vinden. Een aantal ligt in het bos van het Drents-Friese Wold, zoals RCN Vakantiepark de Roggeberg en Boscamping Appelscha. Hier kampeer je midden in de natuur en zijn de kampeervelden omringd door bomen en struiken. Je bent in een mooie omgeving, waar je urenlang kunt fietsen. Vanaf de camping sta je zo midden in het bos, waar je heerlijk kunt wandelen. Beide campings bieden plek aan je eigen caravan, camper of tent. Maar er zijn ook nog andere accommodaties te vinden. Wat dacht je van een trekkershut met een eigen douche en toilet? Of een luxe safaritent, ingericht met steigerhouten meubilair voor een warme sfeer? Dat is pas kamperen met een luxe tintje!

Activiteiten nabij de camping

In de regio zijn vele activiteiten te vinden. Van culturele evenementen zoals Open Stal of exposities bij Stichting Nobilis, tot vele markten en braderieën. Ook ligt Appelscha centraal tussen de Koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen en Frederiksoord, dat tot UNESCO Werelderfgoed behoort.

Jouw camping ligt in het Buitensport Walhalla

Ben je graag actief tijdens je vakantie? Dan ben je bij Appelscha op de juiste plek. Je bevindt je namelijk in het Buitensport Walhalla. Hier zijn natuurgebieden waar je op je eigen manier heerlijk kunt ontspannen. Op de fiets, te voet of te paard. Zoek je het liever hogerop? Ga dan klimmen in het Klimbos of ga abseilen vanaf de Bosbergtoren. Ook liefhebbers van golf komen aan hun trekken op de golfbaan bij Appelscha. Zo heeft Golfpark de Hildenberg in Appelscha een fraai gelegen 9-holes NGF wedstrijdbaan. Het park beschikt ook over uitgebreide oefenfaciliteiten en zelfs voor de toerist die nog nooit op een golfbaan heeft gestaan zijn een aantal leuke activiteiten voor een eerste kennismaking met deze prachtige sport.