Op de camping bij het Drents Friese Wold

Ontdek het prachtige natuurgebied

Camping Drents Friese Wold

Ben je op zoek naar een camping Drents Friese Wold? Wij hebben een handig overzicht van de campings in en om Appelscha voor je op een rijtje gezet. Kies een camping die jou het meeste aanspreekt, of dat nou een kindvriendelijke camping is, een camping met veel activiteiten, een camping met zwembad of juist zonder. Er zijn genoeg mogelijkheden te vinden voor een geslaagde vakantie bij het Drents Friese Wold.

Beleef het Drents Friese Wold vanaf de camping

Het Nationaal park het Drents Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden in Nederland. Het natuurgebied bevindt zich op de grens van de provincies Drenthe en Friesland bij het dorp Appelscha. Het Nationale Park is meer dan alleen een groot bosgebied. Het leuke aan dit natuurgebied is dat het lijkt of je elke keer ergens anders bent. Je hebt natuurlijk bos, maar ook zandverstuivingen, moeras, heide en venne. Zo verveel je je nooit tijdens het wandelen. Elke keer is het weer een avontuur om een wandel- of fietsroute af te leggen door het Drents Friese Wold.

Ontdek de omgeving

Erop uit gaan als je op een camping in het Drents Friese Wold staat? Even wat cultuur snuiven of liever de rust opzoeken tijdens een mooie wandeling in de omgeving. In Drenthe en Friesland heb je ook de mogelijkheid om van de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond gebruik te maken. Het netwerk van fietsknooppunten lijdt je langs de mooie plekken van het Drents Friese Wold. De hele route kan je genieten van de Drents Friese natuur. Hoe vaak je de routes ook aflegt, elke keer zijn er weer nieuwe dingen die je tegen zal komen. Kaarten en fietsroute boekjes zin op meerdere plekken te koop. Wil je de route dus goed bestuderen dan kun je de kaarten aanschaffen bij het informatiecentrum van het Drents Friese Wold in Appelscha.