Op de camping in Friesland

Ontdek het andere Friesland bij Appelscha

Camping Friesland

Camping Friesland | Wie aan kamperen in Friesland denkt, denkt snel aan water en weidse ruimte. Maar Friesland biedt nog veel meer! In het zuidoosten van de provincie vind je op de camping bij Appelscha naast water en ruimte ook nog bos, heide, zandverstuivingen, agrarische landschappen en hoogveen. Ongerepte natuurgebieden die een bezoek waard zijn. Bovendien ligt de regio centraal in Noord-Nederland, waardoor je in korte tijd in Leeuwarden, Groningen of Emmen staat. Met UNESCO Werelderfgoed in Veenhuizen en Frederiksoord op fietsafstand ben jij verzekerd van een mooie kampeervakantie.

Kamperen in de tent

Zoek je een camping midden in de natuur, dan is er bij Appelscha volop keuze. In het Drents-Friese Wold zijn diverse campings te vinden zoals Boscamping Appelscha of Camping Alkenhaer. Sta je graag op een mini-camping? Dan spreken D’Elf Ieken in Elsloo of minicamping De Cuynder in Donkerbroek je vast aan. Ook naturisten zijn welkom in de regio, zoals op naturistenterrein Kuinderloo in Makkinga. Grootste gemene deler van alle campings: rust, natuur en ontspanning.

Camper of caravan ook welkom

Niet alleen gasten met een tent zijn welkom, ook met een caravan of camper kun je terecht op een van de vele campings. Bijvoorbeeld bij camping De Wilhelminahoeve in Elsloo. Hier stap je vanaf de camping zo het Aekingerzand in en ben je in een paar minuten bij het Canadameer. Ook RCN Vakantiepark De Roggeberg in Appelscha heeft camper- en caravanplaatsen. Hier kun je overigens ook een luxe safaritent huren, inclusief steigerhouten meubilair voor een warme sfeer. Zo heb je toch nog een beetje het kampeergevoel!

Ontspanning door inspanning

Uiteraard kun je op je camping in Friesland ontspanning en inspanning combineren. Vooral als je bij Appelscha verblijft, want niet voor niets is dit het Buitensport Walhalla. Er zijn vele activiteiten in de buitenlucht te doen: van klimmen, fietsen, mountainbiken tot golven, paardrijden of suppen. Zoek je het graag hogerop? Beklim dan een van de uitkijktorens in het Fochteloërveen, Aekingerzand of de Bosbergtoren. Zo zie je, bij Appelscha is er voor ieder wat wils!