Op de camping bij Appelscha

Ontdek het andere Friesland vanaf de camping

Camping in Appelscha

Even lekker tot rust komen in de natuur van Appelscha of naar een van de diverse activiteiten met het hele gezin? Dan is een camping in Appelscha de uitstekende plek om in de zomer te verblijven. Je kan vanuit de camping makkelijk en snel de regio ontdekken. Hier vind je bijvoorbeeld het Drents-Friese Wold en het attractiepark Duinen Zathe. Wil je meer informatie? Lees dan hier verder.

Ontdek de camping in Appelscha

In Appelscha zijn verschillende campings te vinden. Zo heb je RCN Vakantiepark de Roggeberg. In dit vakantiepark ben je omringt door natuur, hierdoor beleef je een echte buitenvakantie. De Roggeberg heeft verschillende accommodaties. Dus voor ieder wat wils. Ze hebben chalets, bungalows, sfeervolle boshutten, kampeerchalets en luxe mobiel homes. Daarnaast zijn er voor de kampeerders nog luxe safaritenten. Deze zijn compleet ingericht met meubels van steigerhout. Je kunt dus kamperen met een luxe tintje.

Kindvriendelijke camping

Ben je vooral opzoek naar een kindvriendelijke camping. Dan kun je terecht bij Camping Alkenhaer. Er voldoende speeltoestellen, er kan worden gevoetbald en het recreatieteam vermaakt de kinderen tijdens de zomervakantie met bijvoorbeeld een spelletjesmiddag of knutselen. Daarnaast ligt aan de rand van het nationaal park Drents Friese Wold de minicamping D’ELF IEKEN. Dit recreatiebedrijf beschikt over een buiten- en binnenspeeltuin. Ook kun je naar elkaar op zoek gaan in het maisdoolhof, als de mais hoog staat.

Actieve activiteiten in de regio

Ga met het hele gezin erop uit in Appelscha. Ga bijvoorbeeld met z’n allen klimmen in het klimbos bij De Jongens van outdoor. Is het mooi weer en tijd voor een lekker duik in het zwembad. Ga dan naar het openluchtzwembad van Appelscha. Hier kun je genieten op de grote zonneweide in de zon of in de schaduw. Daarnaast is er een peuterbad, diep zwembad en een kiosk. Ook zijn er verschillende speeltoestellen en springkussens aanwezig. Je kunt natuurlijk ook lekker op de mountainbike het Drents Friese Wold gaan verkennen. Er is genoeg te doen voor jong en oud in de regio.