Op de camping bij Makkinga

Ontdek het andere Friesland vanaf de camping

Camping Makkinga

Gaan jullie op vakantie en zijn jullie op zoek naar een camping bij Makkinga? Bij het Friese Makkinga kun je op verschillende campings overnachten. In Wijnjewoude vind je mini camping Wijnjeterp, een super leuke en gezellige mini camping. Aan de rand van het Drents-Friese Wold in Elsloo vind je camping D’ELF IEKEN, met 25 ruime plaatsen naast een boerderij. Of kom overnachten op camping de Wilhelminahoeve bij het Canada meer.

Naturisten camping Makkinga

Ook voor naturisten is er een camping te vinden in de regio Makkinga. Camping Kuinderloo gelegen in Makkinga is de perfecte plek om te verblijven als je opzoek bent naar een naturisten camping in Friesland. Camping Kuinderloo is gelegen in een afwisselend agrarisch landschap met bosrijk gebied. Je vindt er heideveldjes, vennetjes en zelfs pingoruïnes. Er zijn mooie kampeerplaatsen voor de gasten. Iedereen met een geldige NFN-kaart is er welkom.

Het dorp Makkinga

In de gemeente Ooststellingwerf, in Friesland, ligt het dorpje Makkinga. Makkinga is een gezellig dorp aan de rand van Friesland. Het oorspronkelijke streekdorp Makkinga mocht zich als eerste en enigste dorp in Nederland ‘verkeersbordvrij’ noemen. Voor kunst & cultuur of een beetje geschiedenis kun je in Makkinga genoeg vinden, breng bijvoorbeeld een bezoek aan museum Oold Ark. Oold  Ark is een handwerktuig museum. Een leerzame dag kun je hier zeker beleven!

Vakantie vieren bij Makkinga Friesland

Van alles te doen in het mooie Makkinga. Voor een rustgevende vakantie ben je hier op het goede adres. Maar je wilt toch ook graag iets ondernemen tijdens je vakantie? Naast het Oold Ark museum kun je bijvoorbeeld ook de prachtige korenmolen ‘De Weijert’ komen bekijken. Op aangegeven openingstijden kun je hier komen kijken hoe er brood word gebakken van het gemalen meel. Of breng een bezoekje aan het dorp Appelscha. Beklim de Bosbergtoren en geniet, bij helder weer, van een prachtige uitzicht over het Drents-Friese Wold. Net buiten de kern van het dorp starten verschillende schitterende fiets- en wandelroutes.